Автомобилистичка федерација на Македонија

Календар на натпревари 2018

КАЛЕНДАР-НА-НАТПРЕВАРИ-2018

Македонски Шампионат

Пробиштип – 1 2017
1,2.Јули.2017

Пријава / Правилник

Резултати

Сабота 01.07.2017: трка 1
Недела 02.07.2017: трка 2

Централно Европска Зона / CEZ

Водно 2017
19,20 Август 2017
Пријава/Правилник

ОТКАЖАНА

FIA ETCC

Трка Monza – Италија од шампионатот на FIA ETCC 30 април 2017 освоено четврто место

Трка Hungaroring – Унгарија од шампионатот на FIA ETCC 14 мај 2017 освоено четврто  место

Трка Nurburgring- Германија од шампионатот на FIA ETCC  27 мај 2017 освоено прво место

Трка Vila Real – Португалија од шампионатот на FIA ETCC 25 јуни 2017 освоено трето место

Трка Zolder – Белгија од шампионатот на FIA ETCC 17 септември 2017 освоено прво место

Трка Most – Чешка од шампионатот на FIA ETCC 08 Октомври 2017 освоено петто место

Генерално FIA ETCC 2017 година Стефановски Игор го освои четвртото место со вкупно 60 бодови.

Пилот Игор Иџе Стефановски

СЕМИНАРИ И НАСТАНИ

Автомобилистичка федерација на Македонија (АФМ) домаќин на обука на службени
лица од спорт-грант програмата на Меѓународната автомобилистичка федерација
(FIA) презентирана од експертите Pete Lawton и Jon Binns од Motor sports Association
UK (MSA).

Линк од галерија на фотографии од настанот:

FIA Funded Officials Training / MSA UK (Jon Binns and Peter Lawton) 6-8 October 2017