Гимнастика спортисти

Име и презиме на спортистотГод. На раѓањеКлубНајдобар резултат и пласман: натпревар, дисциплина, спортско технички резултат и пласман
Ивана Јанкоска (категорија сениорка)23. 10. 1996 ПрилепКГС ПАРТИЗАН СОКОЛИ ПРИЛЕПНа двата државни натпревари во 2016 година има постигнато прво место.
Дино Бошњак - Роден: 19.02.1994КГС ПАРТИЗАН СОКОЛИ ПРИЛЕПНа двата државни натпревари во 2016 година има постигнато прво место.
Михаил Митрески (Категорија: Помлади пионери)Роден: 20.11.2009 ПрилепКГС ПАРТИЗАН СОКОЛИ ПРИЛЕППрво место во пролетниот дел и трето место во есенскиот дел од 2016 година. 
Теа Велкоска Категорија: (Јуниорки)Родена: 23.03.2002 ПрилепКГС ПАРТИЗАН СОКОЛИ ПРИЛЕППрво место на есенскиот државен натпревар 2016 година. 
Јана Николова23.07 2003 КочаниКГС ПАРТИЗАН КочаниДржавен првак во категорија постари пионерки,5 место на двовисински разбој и 6 место прескок на турнир во Благоевград Бугарија
Антонио Јаношевиќ26.07 2006КГС ПАРТИЗАН КочаниДржавен првак во категорија постари пионери,2 место повеќебој  , 4 место коњ со рачки, 5 место разбој и 7 место вратило на турнир во Нови Сад Србија, 3 место на прескок , 6 место на вратило и 7 место разбој
Ристе Симеонов09.02 2003КГС ПАРТИЗАН КочаниДржавен првак во категорија млади јуниори,6 место на вратило и 7 место на разбој на турнир во Благоевград Бугарија
Елеонора Димковска 02.07.200202.07.2002 БИТОЛАКГС ПАРТИЗАН БИТОЛАУчество и први места на државните натпревари. Издвоено Осмо место на греда во Бугарија, Клуб Солачки. Учество на турнирот Лазар Крстиќ и Марица Џелатович во Нови Сад.
Иван Крстевски 05.07.1993 БИТОЛАКГС ПАРТИЗАН БИТОЛАУчество и први места на државните натпревари.
Лјубица Илијевска  17. 01. 1999 БИТОЛАКГС ПАРТИЗАН БИТОЛАУчество и први места на државните натпревари.
Иван Крстевски 05.07.1993 БИТОЛАКГС ПАРТИЗАН БИТОЛАУчество и први места на државните натпревари.
Здравевски Бојан 38083КГС ПАРТИЗАН ОРЦЕ НИКОЛОВ –СКОПЈЕУчество и први места на државните натпревари. Најдобар за 2016 во државните натпревари во категоријата јуниори Б –лига.
Муратовски Петар 38169КГС ПАРТИЗАН ОРЦЕ НИКОЛОВ –СКОПЈЕУчество и први места на државните натпревари. Најдобар за 2016 во државните натпревари во категоријата јуниори Б –лига.
Ваљак Андреа 39053КГС ПАРТИЗАН ОРЦЕ НИКОЛОВ –СКОПЈЕУчество и први места на државните натпревари.
Томас Нанчовски20.06.2007 СкопјеКГС ПАРТИЗАН ЃОРЧЕ ПЕТРОВУчество на државните натпревари.
Стефан ПетковскиСкопјеКГС ПАРТИЗАН ЃОРЧЕ ПЕТРОВУчество на државните натпревари.
3.Ева ГеоргиевскаСкопјеКГС ПАРТИЗАН ЃОРЧЕ ПЕТРОВУчество на државните натпревари.