Категоризирани спортисти 2001

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Љуљзим Вранези 08-1389/1 од 26.04.2001г. Спортист од меѓународна категорија Борење-слободен стил, за освоено 6 место во категорија до 69кг. на ЕП одржано во Будимпешта-Унгарија, во периодот од 19-22.04.2001г.
2. Мирјана Бошевска 08-1689/1 од 29.05.2001г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-за освоено 12 место во дисциплината 400м. мешано на СП одржано во Гетеборг-Шведска, во април 1997г. и 6 место во дисциплината 400м. мешано на ЕП одржано во Шефилд-Велика Британија, на 10.12.1998г.