Категоризирани спортисти 2004

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Ардита Исени 08-2099/1 од 23.06.2004г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 7место на 39-то ЕП одржано во Москва-Руска Федерација, во периодот од 07-09.05.2004г.
2. Жарко Арсовски 08-2100/1 од 23.06.2004г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 7место на 39-то ЕП одржано во Москва-Руска Федерација, во периодот од 07-09.05.2004г.
3. Мумин Вели 08-2101/1 од 23.06.2004г. Спортист од меѓународна категорија Бокс-освоено 5 место во категорија до 51кг. на СП одржано во Банкок-Тајланд, во периодот од 12-21.07.2003г.
4. Љуљзим Вранези 08-2102/1 од 23.06.2004г. Спортист од меѓународна категорија Борење-слободен стил, освоено 6 место на 45-то ЕП одржано во Баку-Азербејџан, во периодот од 02-04.05.2002г.
5. Владимир Тркаљанов 08-2103/1 od 23.06.2004г. Спортист од меѓународна категорија Шах за слепи и слабовидни лица-освоено 5 место на 10-то СП во шах за слепи и слабовидни лица во поединечна конкуренција, одржано во Истанбул-Турција, во периодот од 20-29.11.2002г.
6. Теодора Раптис 08-2104/1 од 23.06.2004г. Спортист од меѓународна категорија Далечинско пливање-освоено 6-то место на Светски куп во генерален конечен пласман во 2003г.
7. Ванчо Каранфилов 08-3462/1 од 10.11.2004г. Спортист од светска категорија Спортско стрелаштов за лица со телесен инвалидитет-освоено 2 место во дисциплината воздужен пиштол мажи на 12-те ПОИ одржани во Атина-Грција, во периодот од 17-28.09.2004г.
8. Оливера Наковска Бикова 08-3463/1 од 10.11.2004г. Спортист од светска категорија Спортско стрелаштов за лица со телесен инвалидитет-освоено 6 место во дисциплината воздужен пиштол жени на 12-те ПОИ одржани во Атина-Грција, во периодот од 17-28.09.2004г.
9. Бранимир Јовановски 08-3464/1 од 10.11.2004г. Спортист од светска категорија Спортско стрелаштов за лица со телесен инвалидитет-освоено 5 место во дисциплината малокалибарски пиштол слободен избор-мажи, на 12-те ПОИ одржани во Атина-Грција, во периодот од 17-28.09.2004г.