Категоризирани спортисти 2006

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Мумин Вели 08-3503/1 од 22.12.2006г. Спортист од светска категорија Бокс-освоено 3 место во категоријата до 48кг. на 36-то ЕП одржаново Пловдив-Бугарија, во периодот од 13-24.07.2006г.
2. Оливера Наковска Бикова 08-3502/1 од 22.12.2006г. Спортист од светска категорија Спортско стрелаштво за лица со телесен инвалидитет-освоено 2 место во дисциплината воздушен пиштол-жени, на СП одржано во Сарганс-Швајцарија, во периодот оф 12-22.07.2006г.
3. Роберт Папазов 08-3506/1 од 22.12.2006г. Спортист од меѓународна категорија Кајак на диви води-освоено 7 место во дисциплината 3хЦ1-мажи, на ЕП одржано во Скопје-Македонија, во периодот од 04-06.06.2004г.
4. Сашко Нацев 08-3407/1 од 20.12.2005г. Спортист од светска категорија Кајак на диви води-освоено 6 место во дисциплината 3хК1-мажи, на ЕП одржано во Скопје-Македонија, во периодот од 04-06.06.2004г.
5. Атанас Николовски 08-3408/1 од 20.12.2005г. Спортист од светска категорија Кајак на диви води-освоено 6 место во дисциплината 3хК1-мажи, на ЕП одржано во Скопје-Македонија, во периодот од 04-06.06.2004г.
6. Лазар Поповски 08-3409/1 од 20.12.2005г. Спортист од светска категорија Кајак на диви води-освоено 6 место во дисциплината 3хК1-мажи, 7 место во дисциплината 3хЦ1-мажи, на ЕП одржано во Скопје-Македонија, во периодот од 04-06.06.2004г.

16 место во дисциплината кајак слалом К1-мажи во генерален пласман на ОИ одржани во Атина-Грција,  во периодот од 11-28.08.2004г.

7. Бошко Божинов 08-1658/1 од 24.04.2007г. Спортист од меѓународна категорија Кајак на диви води-освоено 7 место во дисциплината 3хК1-мажи, на ЕП одржано во Скопје-Македонија, во периодот од 04-06.06.2004г.
8. Спиро Бужаровски 08-607/1 од 05.02.2007г. Спортист од меѓународна категорија Кајак на диви води-освоено 7 место во дисциплината 3хЦ1-мажи, на ЕП одржано во Скопје-Македонија, во периодот од 04-06.06.2004г.
9. Дејан Богданов 08-3510/1 од 22.12.2006г. Спортист од меѓународна категорија Борење-слободен стил-освоено 5 место во категоријата до 84кг. на ЕП одржано во Москва-Руска Федерација, во периодот од 25-30.04.2006г.
10. Мурад Рамазанов 08-3501/1 од 22.12.2006г.

 

Спортист од светска категорија Борење-слободен стил-освоено 3 место во категоријата до 60кг. на ЕП одржано во Варна-Бугарија, во периодот од 10-18.04.2005г.