Категоризирани спортисти 2008

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Иво Цветковски 08-3349/1 од 15.12.2008г. Спортист од светска категорија Карате-освоено 3 место во дисциплината кумите, во категорија до 70кг. на СП одржано во Истанбул-Турција, во периодот од 19-21.10.2007г.
2. Иле Ристески 08-78/1 од 11.01.2008г. Спортист од меѓународна категорија Кик бокс-освоено 3 место во дисциплината таи кик бокс, во категоријата до 91кг. на СП одржано во Белград, Србија, во периодот од 26-30.09.2007г.
3. Дејан Недев 08-79/1 од 11.01.2008г. Спортист од меѓународна категорија Традиционално карате-освоено 2 место на 13-от ИТКФ Светски карате шампионат одржан во Саскатун-Канада, во периодот од 02-08.10.2006г.
4. Марија Гудеска 08-80/1 од 11.01.2008г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 3 место во дисциплината кати екипно на 5-то СП одржано во Истанбул-Турција, во периодот од 19-21.10.2007г.
5. Верица Трајковска 08-81/1 од 11.01.2008г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 3 место во дисциплината кати екипно на 5-то СП одржано во Истанбул-Турција, во периодот од 19-21.10.2007г.
6. Зорица Спирковска 08-83/1 од 11.01.2008г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 3 место во дисциплината кати екипно на 5-то СП одржано во Истанбул-Турција, во периодот од 19-21.10.2007г.
7. Примислав Димовски 08-82/1 од 11.01.2008г. Спортист од меѓународна категорија Бокс-освоено 9-то место во категоријата до 91кг. на СП одржано во Чикаго-САД, во периодот од 17.10.2007г. до 03.11.2007г.
8. Мартин Несторовски 08-3351/2 од 15.10.2008г. Спортист од светска категорија Карате-освоено 3 место во дисциплината борби во категорија до 80кг, на ЕП за јуниори и кадети, одржано во Трст-Италија, во периодот од 15-17.02.2008г.
9. Ардита Исени 08-3358/2 од 15.10.2008г. Спортист од светска категорија Карате-освоено 3 место во дисциплината кумите, во категорија до 60кг. на ЕП за сениори одржано во Талин-Естонија, во периодот од 02-05.05.2008г.
10. Милица Неделковска 08-3352/2 од 15.10.2008г. Спортист од меѓународна категорија Кик бокс-освоено 3 место во дисциплината тајландски бокс на СП одржано во Бургас-Бугарија, во периодот од 22-30.03.2008г.
11. Стефан Андов 08-3361/2 од 15.10.2008г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 5 место во дисциплината борби, во категорија до 65кг. на ЕП за јуниори и кадети одржано во Трст-Италија, во периодот од 15-17.02.2008г.
12. Марија Гудеска 08-3348/2 од 15.10.2008г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 5 место во дисциплината кати-индивидуално, на ЕП за јуниори и кадети, одржано во Трст-Италија, во периодот од 15-17.02.2008г.
13. Оливера Наковска Бикова 08-3963/1 од 27.11.2008г. Спортист од светска категорија Спортско стрелаштво за лица со телесен инвалидитет-освоено 5 место во дисциплината воздушен пиштол за жени, на ПОИ одржани во Пекинг-Кина, во периодот од 06-17.09.2008г.