Категоризирани спортисти 2009

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Наташа Илиевска 08-1692/2 од 15.05.2009г. Спортист од светска категорија Карате-освоено 2 место во дисциплината кумите, вокатегорија до 55кг. на ЕП одржано во Загреб, Република Хрватска, во периодот од 08-10.05.2009г.
2. Примислав Димовски 08-3377/2 од 21.10.2009г. Спортист од светска категорија Бокс-освоено 5 место во категоријата до 91кг. на СП одржано во Милано-Италија, во периодот од 28.08.2009г. до 13.09.2009г.
3. Мумин Вели 08-3525/1 од 21.10.2009г. Спортист од светска категорија Бокс-освоено 3 место во категоријата до 51кг. на ЕП одржано во Ливерпул-Велика Британија во периодот од 05-16.11.2008г.
4. Иво Цветковски 08-3643/1 од 04.11.2009 Спортист од светска категорија Карате-освоено 3 место во дисциплината борби во категорија до 70кг. на ЕП одржано во Трст-Италија, во периодот од 15-17.02.2008г.