Категоризирани спортисти 2011

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Евгениј Поп Ацев 08-346/3 од 16.06.2011г. Спортист од меѓународна категорија Далечинско пливање-6 место во генерален конечен пласман во рамки на FINA Гранд При натпреварите во далечинско пливање за 2010г.
2. Дејан Митров 08-1184/1 од 07.07.2011г. Спортист од меѓународна категорија Борење-8 место во категорија до 66кг. на ЕП одржано во Дортмунд-Германија, во периодот од 29.03.2011 до 03.04.2011г.
3. Зоран Ристовски 08-1304/2 од 11.08.2011г. Спортист од меѓународна категорија Велосипедизам-10 место на ЕП во велосипедизам во категорија МАСТЕРС, одржано во Ждар над Сазову-Чека Република, во периодот од 23-26.06.2011г.
4. Димитар Мираковски 08-1807/1 од 18.10.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
5. Дарко Соколов 08-1808/1 од 18.10.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
6. Војдан Стојановски 08-1811/1 од 18.10.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
7. Марко Симоновски 08-1810/1 од 18.10.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
8. Тодор Гечевски 08-1811/1 од 18.10.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
9. Перо Антиќ 08-1812/1 од 18.10.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
10. Ивица Димчевски 08-1814/1 од 18.10.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
11. Ѓорѓи Чековски 08-1814/1 од 18.10.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
12. Владо Илиевски 08-2425/1 од 03.11.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
13. Предраг Самарџиски 08-2426/1 од 03.11.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
14. Дамјан Стојановски 08-2427/1 од 03.11.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
15. Лестер Бо Мек’кејлеб 08-2428/1 од 03.11.2011г. Спортист од светска категорија Кошарка-за освоено 4-то место на 37-то ЕП во кошарка, одржано во Литванија во периодот од 31.08.-18.09.2011г.
16. Димитар Ѓорѓиев 08-2375/9 од 16.11.2011г. Спортист од меѓуанродна категорија Кик бокс-за освоено 1 место на СП одржано во Скопје, Македонија, одржано во периодот од 22-30.10.2011г.