Категоризирани спортисти 2012

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Дејан Манасков 08-175/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
2. Стојанче Стоилов 08-176/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
3. Стевче Алушовски 08-177/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
4. Кирил Лазаров 08-178/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
5. Влатко Митков 08-179/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
6. Аце Јоновски 08-180/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
7. Бранислав Ангеловски 08-181/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
8. Владимир Темелков 08-182/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
9. Филип Миркуловски 08-183/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
10. Велко Маркоски 08-184/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
11. Златко Мојсоски 08-185/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
12. Борко Ристовки 08-186/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
13. Наумче Мојсоски 08-188/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
14. Ванчо Димовски 08-189/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
15. Петар Ангелов 08-190/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
16. Филип Лазаров 08-191/1 од 30.01.2012г. Спортист од меѓународна категорија Ракомет-5-то место на 10-то ЕП во ракомет за мажи, одржано во Република Србија во периодот од 15-29.01.2012г.
17. Андреј Стојаноски 08-411/2 од 21.02.2012г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-7-мо место на 3-то СП за лица со оштетен слух, одржано во Коимбра, Португалија во периодот од 05-14.08.2011г.
18. Кристијан Кајчевски 08-1036/1 од 08.05.2012г. Спортист од меѓународна категорија Традиционално карате–2-ро место во дисциплината тимски кумите состав на 30-то ЕП во традиционално карате за сениори и 13-то ЕП за јуниори, одржано во Ерусалим-Израел во периодот од 16-17.11.2011г.
19. Аљоша Недев 08-1037/1 од 08.05.2012г. Спортист од меѓународна категорија Традиционално карате–2-ро место во дисциплината тимски кумите состав на 30-то ЕП во традиционално карате за сениори и 13-то ЕП за јуниори, одржано во Ерусалим-Израел во периодот од 16-17.11.2011г.
20. Матеј Ангеловски 08-1038/1 од 08.05.2012г. Спортист од меѓународна категорија Традиционално карате–2-ро место во дисциплината тимски кумите состав на 30-то ЕП во традиционално карате за сениори и 13-то ЕП за јуниори, одржано во Ерусалим-Израел во периодот од 16-17.11.2011г.
21. Тодор Ристески 08-1251/1 од 13.06.2012г. Спортист од меѓународна категорија Карате-5 место во дисцилината борби до 67кг., на 47-то ЕП одржано во Тенерифе-Шпанија, во периодот од 10-13.05.2012г.
22. Ферат Курбулиќи 08-1252/1 од 13.06.2012г. Спортист од меѓународна категорија Карате-5 место во дисцилината борби до 75кг., на 47-то ЕП одржано во Тенерифе-Шпанија, во периодот од 10-13.05.2012г.
23. Марко Блажевски 08-789/6 од 05.06.2012г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-за остварена норма во дисциплината 400м. мешано според Табела 3 од Правилникот за категоризација на спортистите од Република Македонија, на натпревар одржан во Монтреал-Канада, во периодот од 27.03.2012г. до 01.04.2012г.
24. Наташа Стефановска 08-1169/6 од 15.08.2012г. Спортист од меѓународна категорија Карате-3-то место на 37-то ЕП за кадети и јуниори одржано во Измир-Турција, одржано од 05-07.02.20.10г.
25. Оливера Наковска Бикова 08-1914/3 од 10.10.2012г. Спортист од светска категорија Спортско стрелаштво за лица со телесен инвалидитет-1-во место во дисциплината воздушен пиштол за жени, на ПОИ одржани во Лондон-Велика Британија, во периодот од 29.08.2012г. до 09.09.2012г.