Категоризирани спортисти 2013

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Берат Јакупи 08-433/5 од 07.03.2013г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 1-во место на 37 ЕП за кадети и јуниори во Конја-Република Турција, одржано од 08.02.2013-10.02.2013 година
2. Марко Блажевски 08-818/6 од 05.07.2013г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-за исполнета норма согласно член 25 став (2) Табела3 од Правилникот, во дисциплината 400м. мешано во серијата Speedo Champions Series на Јужна зона во организација на USA Swimming одржано во Флорида-САД, во периодот од 14-17.03.2013г.
3. Берат Јакупи 08-1126/2 од 31.05.2013г. Спортист од светска категорија Карате-освоено 3-то место на ЕП одржано во Будимпешта, Република Унгарија, во периодот од 09-12.05.2013г.
4. Андреј Стојаноски 08-1590/3 од 01.10.2013г. Спортист од светска категорија Пливање-освоено 4-то место на 22-ри Летни Олимписки Игри (Deaflympics) за лица со оштетен слух, одржано во Софија, Република Бугарија во периодот од 27.07.2013г. до 02.08.2013г.
5. Димитар Ѓорѓиев 08-2671/5 од 20.12.2013г. Спортист од меѓународна категорија Кик Бокс-освоено 1-во место на СП во дисциплината кик лајт, одржано во Анталија, Република Турција, во периодот од 01-08.12.2013г.
6. Оливера Наковска Бикова 08-2493/5 од 25.12.2013г. Спортист од меѓународна категорија Спортско стрелаштво за лица со телесен инвалидитет-4-то место во дисциплината воздушен пиштол за жени, на ЕП одржано во Аликанте-Шпанија, во периодот од 18-26.10.2013г.