Категоризирани спортисти 2014

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Берат Јакупи 08-365/5 од 16.04.2014г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 1-во место на ЕП за кадети и јуниори во категоријата У-21, во дисциплината кумите-мажи до 78кг. одржано во Лисабон, Португалија во периодот од 07-09.02.2014г.
2. Пуликсенија Јованоска 08-365/9 од 16.04.2014г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 3-то место на ЕП за кадети и јуниори и Куп за јуниори до 21г. одржано во Лисабон, Португалија, во периодот од 07-09.02.2014г.
3. Марко Блажевски 08-807/3 од 26.05.2014г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-за исполнета норма согласно член 25 став (2) Табела3 од Правилникот, во дисциплината 400м. мешано во серијата Speedo Champions SeriesLong Course во организација на USA Swimming одржано во Bufalo, NY-САД, во периодот од 27-30.03.2014г.
4. Јасин Реџалари 08-675/5 од 26.05.2014г. Спортист од меѓународна категорија Борење слободен стил-освоено 8-мо место со најмалку една победа на ЕП одржано во Фантаа, Финска, во периодот од 01-06.04.2014г.
5. Емил Павлов 08-800/3 од 27.05.2014г. Спортист од светска категорија Карате-освоено 1-во место на 49-то ЕП во дисциплината кумите мажи до 60г. одржано во Тампере-Финска, во периодот од 01-04.05.2014г.
6. Анастасиа Катерина Богдановски 08-807/10 од 12.09.2014г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-за исполнета норма согласно член 25 став (2) Табела3 од Правилникот, во дисциплината 100м. слободно на меѓународен натпревар Grand Prix Charlotte во организација на USA Swimming и FINA одржано во Charlotte, NC-САД, во периодот од 15-18.05.2014г.
7. Оливера Наковска Бикова 08-1222/107 од 03.09.2014г. Спортист од светска категорија Спортско стрелаштво за инвалидизирани лица –освоено 3-то место на СП за сениори во дисциплината воздушен пиштол-жени, одржано во Сул-Германија, во периодот од 18-26.07.2014 година
8. Андреј Стојаноски 08-1398/4 од 15.12.2014г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-освоено 4-то место на ЕП во пливање за лица со оштетен слух во дисциплината 200м. слободно, одржано во Саранск-Руска Федерација, во периодот од 22-30.06.2014г.
9. Зоран Ристовски 08-1607/3 од 21.11.2014г. Спортист од светскакатегорија Велосипедизам-освоено 6-то место на ЕП во Здар над Сазову-Чешка Република, одржано од 28.06.-01.07.2012г.
10. Игор Стефановски 08-1518/5 од 17.10.2014г. Спортист од светска категорија Автомобилизам-освоено 1-во место во генерален конечен плсман по учество и настап на 12 трки на ЕП во автомобилизам во дисциплината ридско-брзински натпревари во 2014г.