Категоризирани спортисти 2015

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Мартин Несторовски 08-798/4 од 04.05.2015г. Спотист од светска категорија Карате-освоено 3-то место на 50-то ЕП во категоријата до 84кг. одржано во Истанбул, Република Турција во периодот од 19-22.03.2015г.
2. Емил Павлов 08-798/2 од 04.05.2015г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 5-то место на 50-то ЕП во категоријата до 60кг. одржано во Истанбул, Република Турција во периодот од 19-22.03.2015г.
3. Марко Блажевски 08-1429/2 од 26.08.2015 Спортист од меѓународна категорија Пливање-за исполнета норма во дисциплините 400м. мешано, 200м. мешано и 200м. градно, дадени во Табела 3 во машка конкуренција, составен дел на Правилникот, на СП одржано во Казан, Руска Федерација, во периодот од 24.07.2015г. до 09.08.2015г.
4. Анастасија Катерина Богдановски 08-1430/2 од 26.08.2015г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-за исполнета норма во дисциплините 100м. и 200м. слободен стил, норми дадени во Табела 3 во женска конкуренција, составен дел на Правилникот, на СП одржано во Казан, Руска Федерација, во периодот од 24.07.2015г. до 09.08.2015г.
5. Андреј Стојаноски 08-1585/3 од 23.09.2015г. Спортист од светска категорија Пливање-освоено 2-то место на 4-то СП во пливање за лица со оштетен слух во дисциплината 1.500м. слободно, одржано во Сан Антонио-САД, во периодот од 17-22.08.2015г.
6. Игор Стефановски 08-1617/3 од 14.10.2015г. Спортист од светска категорија Автомобилизам-освоено 1-во место во генерален конечен пласман по учество и настап на 12 трки на ЕП во автомобилизам во дисциплината ридско – брзински натпревари во 2015г.
7. Моника Стефановска 08-827/10 од 03.11.2015г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 5-то место на кумите тим на 50-то ЕП одржано во Истанбул, Република Турција, во периодот од 19-22.03.2015г.
8. Симона Заборска 08-827/11 од 03.11.2015г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 5-то место на кумите тим на 50-то ЕП одржано во Истанбул, Република Турција, во периодот од 19-22.03.2015г.
9. Драгана Тодорова 08-827/12 од 03.11.2015г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 5-то место на кумите тим на 50-то ЕП одржано во Истанбул, Република Турција, во периодот од 19-22.03.2015г.
10. Наташа Стефановска 08-827/13 од 03.11.2015г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 5-то место на кумите тим на 50-то ЕП одржано во Истанбул, Република Турција, во периодот од 19-22.03.2015г.
11. Евгениј Поп Ацев 08-2324/5 од 16.11.2015г. Спортист од меѓународна категорија Далечинско пливање-освоено 6-то место во генерален конечен пласман на Светски куп во далечинско пливање на 10км.
12. Ненад Манојловски 08-2326/4 од 16.11.2015г. Спортист од меѓународна категорија Кик бокс-освоено 1-во место во дисциплината кик лајт на СП одржано во Белград, Република Србија, во периодот од 24.10.2015г. до 01.11.2015г.
13. Димитар Ѓорѓиев 08-2326/1 од 16.11.2015г. Спортист од меѓународна категорија Кик бокс-освоено 1-во место во дисциплината кик лајт со три победи на СП одржано во Белград, Република Србија, во периодот од 24.10.2015г. до 01.11.2015г.
14. Мишела Димоска 08-2438/5 од 23.12.2015г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 2-ро место во дисциплината кати екипно на СП за кадети, јуниори и јуниорки до 21г. во дисциплината кати, одржано во Џакарта-Индонезија, во периодот од 12-15.11.2015г.
15. Маријана Димоска 08-2438/7 од 23.12.2015г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 2-ро место во дисциплината кати екипно на СП за кадети, јуниори и јуниорки до 21г. во дисциплината кати, одржано во Џакарта-Индонезија, во периодот од 12-15.11.2015г.
16. Кириана Камческа 08-2438/9 од 23.12.2015г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 2-ро место во дисциплината кати екипно на СП за кадети, јуниори и јуниорки до 21г. во дисциплината кати, одржано во Џакарта-Индонезија, во периодот од 12-15.11.2015г.