Категоризирани спортисти 2016

 

Ред. бр.

 

Име и презиме

на спортистот

 

Број на решение

 

 

Стекната спортска категорија

Остварен резултат на официјални меѓународни натпревари кои се во календарот на европските и светските асоцијации и државни првенства
1. Азиз Исмаил 08-259/3 од 01.03.2016г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 3-то место во категоријата до 75кг. на 43-то ЕП за кадети, јуниори и јуниори до 21 година, одржано во Лимасол-Кипар, од 05-07.02.2016 година
2. Нина Балабан 08-370/5 од 21.03.2016г. Спортист од меѓународна категорија Спортско стрелаштво – за исполнета норма дадена во Табела 5 од Правилникот за категоризација на спортистите од Република Македонија на ЕП во дисциплината воздушна пушка 10м. во женска конкуренција, одржано во Гјор-Унгарија, во периодот од 22-28.02.2016г.
3. Ана Ивановска 08-370/8 од 22.03.2016г. Спортист од меѓународна категорија Спортско стрелаштво – за исполнета норма дадена во Табела 5 од Правилникот за категоризација на спортистите од Република Македонија на ЕП во дисциплината воздушна пушка 10м. во женска конкуренција, одржано во Гјор-Унгарија, во периодот од 22-28.02.2016г.
4. Емил Павлов 08-706/3 од 23.06.2016г. Спортист од светска категорија Карате-освоено 3-то место во категорија до 60кг. на 51-во ЕП за сениори одржано во Монпелје-Франција, од 05-08.05.2016 година
5. Наташа Стефановска 08-706/5 од 23.06.2016г. Спортист од меѓународна категорија Карате-освоено 5-то место во категоријата до 60кг. на 51-во ЕП за сениори одржано во Монпелје-Франција, од 05-08.05.2016 година
6. Марко Блажевски 08-714/3 од 15.06.2016г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-за исполнети норми дадени во Табела 3 од Правилникот за категоризација на спортистите од Република Македонијаво дисциплините: 200м. мешано и дисциплината 200м. градно на ЕП за сениори одржано во Лондон – Англија, од 16-22.05.2016 година
7. Марко Блажевски 08-706/15 од 27.07.2015г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-за исполнета норма дадена во Табела 3 од Правилникот за категоризација на спортистите од РМ на натпревар од серијата Speedo Essz Senior Selectional, одржан во Greensboro-САД, во периодот од 14-17.07.2016г.
8. Марко Блажевски 08-1123/3 од 22.09.2016г. Спортист од меѓународна категорија Пливање-за исполнета норма дадена во Табела 3 од Правилникот за категоризација на спортистите од РМ, во дисциплината 200м. мешано на XXXI ЛОИ одржани во Рио де Жанеиро, Федеративна Република Бразил, во периодот од 05-21.08.2016г.
9. Оливера Накова Бикова 08-1251/2 од 31.10.2016г. Спортист од светска категорија Спортско стрелаштво за инвалидизирани лица- освоено 4-то место во дисциплината P4-Mixed 50m Pistol SH1-жени,на ПОИ одржани во Рио де Жанеиро-Федеративна Република Бразил, во периодот од 07-18.09.2016г.
10. Анастасија Катерина Богдановски 08-1318/3 од 24.11.2016г. Спортист од меѓународна категорија Пливање – за исполнета норма дадена во Табела 3 од Правилникот за категоризација на спортистите од Република Македонија во дисциплината: 200м. мешано на ОИ одржани во Рио де Жанеиро, во периодот од 05-21.08.2016г.
11. Филип Панчевски 08-2001/3 од 16.12.2016г. Спортист од меѓународна категорија Шах-интернационален мајстор во шах – за освоено 1-во место во генерален конечен пласман на 32-от Европски клупски куп за 2016 година во Нови Сад, Република Србија, одржани од 05-13.11.2016 година
12. Трајко Недев   Спортист од меѓународна категорија Шах-интернационален мајстор во шах – за освоено 1-во место во генерален конечен пласман на 32-от Европски клупски куп за 2016 година во Нови Сад, Република Србија, одржани од 05-13.11.2016 година