Македонска тениска федерација – Резултати

Календар за натпреварување на Македонската Тениска Федерација за 2017 година

 

  1. Организација на прв ИТФ професионален фјучерс турнир, MACEDONIA F1, со награден фонд во висина од 15000УСД, на терените на Тениски клуб Тенниспарк Скопје-Скопје, во периодот 22.07.-30.07.2017 година, линк кој води директно на ИТФ веб страната со сите информации поврзани со овој турнир: http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men’s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100040458
  2. Организација на втор ИТФ професионален фјучерс турнир, MACEDONIA F2, со награден фонд во висина од 15000УСД, на терените на Тениски клуб Тенниспарк Скопје-Скопје, во периодот 31.07.-06.08.2017 година, линк кој води директно на ИТФ веб страната со сите информации поврзани со овој турнир: http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men’s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100040466
  3. Организација на Европски јуниорски турнир од Календарот на Теннис Европа до 16 години, CRNA REKA OPEN 2017, на тениските терени на Тенискиот клуб Црна Река-Кавадарци, во периодот од 31.07.-06.08.2017 година, линк којк води директно на веб страната на Тенис Европа со сите информации поврзани со овој турнир: http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=431466FD-E063-48A8-8972-6009B5BE0E9F
  4. Организација на Европски јуниорски турнир од Календарот на Теннис Европа до 16 години, NEOTEL OPEN 2017, на тениските терени на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 31.07.-06.08.2017 година, линк којк води директно на веб страната на Тенис Европа со сите информации поврзани со овој турнир: http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=ABFC6155-1E5A-45B4-95CC-B0B2713AD1A3
  5. Организација на ИТФ јуниорски турнир од Календарот на ИТФ за јуниори и јуниорки до 18 години, JUG OPEN 2017, на тениските терени на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 12.08.-20.08.2017 година, линк којк води директно на веб страната на Интеранационалната Тениска Федерација со сите информации поврзани со овој турнир: http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100039837
  6. Организација на ИТФ јуниорски турнир од Календарот на ИТФ за јуниори и јуниорки до 18 години, NEOCOM ОPЕН 2017, на тениските терени на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 21.08.-27.08.2017 година, линк којк води директно на веб страната на Интеранационалната Тениска Федерација со сите информации поврзани со овој турнир: http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100039838
  7. Организација на ITF Ветерански турнир од Календарот на Интеранационалната Тениска Федерација во категориите: 35+, 40+, 45+, 55+ години, SENIORS CRNA REKA OPEN 2017, на тениските терени на Тенискиот клуб Црна Река-Кавадарци, во периодот од 18-21.08.2017 година, линк којк води директно на веб страната на ITF со сите информации поврзани со овој турнир: http://www.itftennis.com/seniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100038598
  8. Организација на ITF Ветерански турнир од Календарот на Интеранационалната Тениска Федерација во категориите: 35+, 40+, 45+, 55+ години, JUG SENIOR CUP 2017, на тениските терени на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 21.09-24.09.2017 година, линк којк води директно на веб страната на ITF со сите информации поврзани со овој турнир: http://www.itftennis.com/seniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100038599

Хронолошки новости на Македонската Тениска Федерација

Галерија

 

клубови

репрезентација