Мотоциклистичка федерација на Македонија – Резултати

клубови

БМУ Европски шампионат
Година Натпреварувач Дисциплина Пласман
2017 Слободан Ивчески Кружни патеки F1000 1. место
2017 Игор Спиров Кружни патеки F1000 2. место
2017 Христијан Бузалковски Кружни патеки SP125 2. место
2017 Драган Ванов Ендуро EJ 3. место
2016 Христиан Илиоски Мотокрос МХ1 2. место
2016 Слободан Ивчески Кружни патеки F1000 3. место
2015 Христиан Илиоски Мотокрос МХ1 2. место
2015 Христијан Бузалковски Кружни патеки SP125 3. место
2014 Христиан Илиоски Мотокрос МХ1 2. место
2014 Борче Костов Мотокрос МХV 3. место
2014 Аргетим Рамадани Кружни патеки SP125 3. место
2011 Гоце Томовски Мотокрос МХ1 3. место
2010 Гоце Томовски Мотокрос МХ1 2. место
2009 Христиан Илиоски Мотокрос МХ2 1. место
2009 Христиан Илиоски Мотокрос МХ2Ј 1. место

репрезентација

Најзначајни досега постигнати резултати на меѓународен план на репрезентацијата на Македонија во мотоциклизам:

 

 

Репрезентација на Македонија
Година БМУ Европски шампионат Пласман
2017 Ендуро 2. место
2017 Кружни патеки 3. место
2017 Мото класик 3. место
2016 Кружни патеки (Тим В) 2. место
2015 Кружни патеки (Тим А) 3. место
2014 Кружни патеки (Тим В) 3. место
2012 Мотокрос 3. место
2011 Ендуро 2. место