Пливање – спортисти

Име и презимеГодина на раѓањеклуб
машки
Адеми Сабир2006Пливачки клуб  БЕТА Скопје
Андоновски Мартин2002
Анастасовски Никола 2003
Андоновски Петар2000
Андреев Дарјан2008
Андреев Ведран2008
Ангеловски Љупчо1997
Антиќ Бојан 2005
Аспровски Виктор1998
Атанасовски Дамјан 2002
Атанасовски Петар2005
Бејатовиќ Марко 1988
Бејта Скофјан2000
Боцев Тео2003
Бошковски Андреа2001
Бошнаков Димитар2008
Цветковски Михаил2002
Цветанов Марко 2005
Цветковски Матеј2001
Цветковски Стефан2004
Цветковски Стефан1997
Давковски Бојан2006
Дамчевски Матеј2002
Дебарлиев Миле2004
Димтриевски Андреј2000
Димитриевски Давор2007
Димовски Јован 2003
Домазетов Љупчо2000
Домка Доријан2008
Гаиќ Филип2000
Георгиев Леон2007
Гигов Михаил2007
Гјекиј Дарко 2005
Илиев Иван2006
Ивановски Мартин2008
Јаневски Филип1998
Јанев Огнен2007
Јанковски Јован2007
Јанковски  Јован2006
Јанковски Стефан2008
Јованов Јаков 1996
Јовчевски Мартин2002
Калач Вивит2000
Кадиев Марко 2003
Календар Горјан 2007
Кекеновски Димитар 2003
Ковачевиќ Марко 2007
Коцевски Кирил2004
Кујонѓиќ Максим2007
Лазаревски Матеј2006
Ливрински Мартин2001
Маркаловски Огнен2006
Манолев Матеј 2003
Манчев Филип2005
Малинков Јане 2004
Милкенковски Андреј2002
Мишевски Леонид1996
Мицевски Петар2007
Московски Илин2005
Ордановски Марјан 2002
Панков  Владимир1999
Павловски Петар2006
Петровиќ Филип 2004
Петровски Давор2000
Петковски  Димитар2007
Попов Алерксандар 2002
Пројковски Петар2005
Радески Никола 2002
Ристовски Марко 2006
Салитровски Филип2001
Серафимовски Коста Илија2006
Смилљановски Александар2002
Смилевски Виктор 1997
Стефановски Мартин2007
Стефановски Мартин1989
Стојановски Бојан2006
Стојановски Андреј1994
Стојановски Андреј2004
Стојановски Дамјан2008
Стојков Димитар2002
Стошиќ Александар1997
Суботиќ Емил2007
Суботиќ Ненад2004
Тодотов Андреј2002
Тодоров Илија 2007
Тодоровски Мартин1999
Трцков Огнен2006
Васковски Леон2000
Велков Михаил2006
Вуковиќ Јован2005
Живаљевиќ Александар2007
Живаљевиќ Васил2007
женски
Ангеловска Јана 2006
Аргиловска Јована 2003
Атанасовска Јаневска Марија 2003
Атанасовска Евгенија 2003
Барамачева Ева 1997
Белобрадиќ Теодора 2006
Цветковска Теодора 2004
Цветковска Ангела 2004
Димитриевска Ангела2004
Еминова Блажевска Миа2005
Гаиќ Марија2002
Гарет Форенце1993
Гошева Росица2007
Георгиевска Михаела 2004
Христова Бусера2006
Илиева Изабела 2003
Иванова Сандра 1996
Иванова Дарија 2007
Ивановска  Сара 2002
Јанева Софија 2005
Јаневска Ана 2002
Јановиќ Сара 2008
Јордановска Лина 2004
Јордановска Калина 2008
Јордановска Неда2008
Јовановска Сара 2000
Календар Катја 2009
Календар Ања2008
Киријаковска Јована 2005
Китановиќ Ива 2007
Колева Дара2005
Кузмановска Јана 2006
Кузмановска Калина 2008
Лафазановска Тамара 2004
Љубетска Јована 2008
Малинкова  Делфина 2003
Марковиќ Јована 2008
Миленковска Елена 2005
Милковска Јана 2006
Наумовска Теодора 2007
Неделковска Ивана 2006
Неделоковска Јована 2006
Николова Јована 2003
Паневска Ана 2003
Паневска Симона 2005
Петковска Ивана 2006
Петковиќ Андреа2007
Самоиловска Александра 2000
Саздова Каја 2006
Стојановска Искра 1999
Стефановска Симона 2003
Стојановска Калина 2006
Симеонова Леона 2003
Шукуловска Марија 2004
Тодорова Снежана 2005
Велкова Сара 2007
Велковска Софија 2005
машки
Алексиќ Михаил2005Пливачки Ватерполо клуб ОРИОН Скопје
Антовски Павле 1998
Ацевски Михаил2005
Дерковски Филип 2000
Галиќ Боби2003
Донев Никола 2001
Ивановски Алек2005
Јорданов Давид2006
Јованов Андреј 2001
Котев Стојменов Максим2007
Крстевски Андреј2006
Митрев Михаил2002
Михајлов Сашо1990
Наранјо Антониј2005
Новев Матеј2000
Паргов Лука 2007
Петровски Давор2000
Симоновски Антониј 2002
Славковски Огнен 2008
Стојановски Давид2008
Стојановски Кристијан2004
Стојановски Марко 2004
Тасевски Теодор2008
Тасевски Тодор2008
Томеф Марко2005
Трпевски Андреј2002
Трпевски Дамјан2001
Василевски Никола 2003
Велоковски Стефан 2007
Велковски Јаков2005
жнски
Челиковска Марта 2000
Јовановска Јована 2005
Крстевска Миа2001
Младенова Ема 2005
Петрушевска Ирина 2004
Поповска Елена 2003
Серафимовск Јана 2000
машки
Аврамовски Максим2005Пливачки Ватерполо  клуб ДЕЛФИН Скопје
Брбљик Матеј2007
Димитров Максимилијан2008
Дишовски Матеј2002
Ѓорѓиевски Давид2003
Јорданов Марио2002
Лазаревски Матеј2006
Лазов Лука 2002
Милошевски Светозар2003
Најдовски Мартин2005
Николов Петар2006
Саздовски Христијан 2001
Топузовски Тони 2004
Тримчевски Алек2008
Тримчевски Михаил2002
Тримчевски Теодор2008
Велковски Јаков2005
женски
Аврамовска Марија 2001
Аврамовска Сара 2002
Дисовска Миа2004
Крстевска Јана 2007
Пејчиновска Ана Марија 2002
Савин Мартина 2005
Петровска Ева 2004
Петрушева Кристина 2003
Танасовска Катја 2008
Тренковска Наталија 2002
Тримчевска Стефани 2000
Трифуновски Вероника 2003
машки
Атансовски Андреј2006Пливачки клуб ВАРДАР Скопје
Ангелковски Кирил2008
Блажевски Марко 1992
Бороевиќ Виктор2005
Велковски Никола 2010
Димом Марко 2007
Димов Павле 2008
Филиповски Матеј2005
Филиповски Павле2007
Костадиновски Марио2001
Мојсовски Никола 2007
Најдовски Иван2007
Голубовски Дамјан2006
Цибрев Александар2005
Цеков Петар2008
Ѓуретановиќ Никола2007
Чепишевски Горазд1993
Река Емаљ2004
Томовски Бошко1997
Тануровски Двид2004
Петрески Михаел2009
Женски
Атанасовска Бисера 2007
Блажевска Вера 1994
Блажева Маша2006
Ценевска Михаела 2007
Јаковска Викторија 2005
Каевиќ Ива2008
Караџовска Миа2007
Река Алеја2001
Тануровска Неда2008
Трајчева  Ангела 2007
машки
Ѓорѓиевски Давид2003Пливачки клуб МЛАДОСТ Скопје
Ѓузиќ Марко 2006
Ивановски Бранимир2000
Пејковски Сергеј2004
Поповски Александар2010
Велковски Матеј2009
Крстевски Матеј2003
Трпевски Марко 2004
женски
Костадиновска Јана 2003
Стојчевска Калина 2003
машки
Галиќ Боби2003Пливачки клуб БАМБИНИ Скопје
Маневски Александар2000
Исмаил Идар1998
Спасовски Горазд2007
Постружин Матеј2008
Јовановски Иван2006
Неделковски Зоки2005
Постружин Матео2008
женски
Андреовска Лела Дева2001
Божиновска Лина 2002
Стефановска Бојана 2001
машки
Симоновски Иван2000Пливачки клуб Орка 2012  Битола
Аврамовски Миле1979Пливачки ватерполо клуб  КАРПОШ Скопје
Чорбевски Иван2005
Коцевски Никола2004
Панчевски Кристијан2002
Василевски Виктор2003
Жунгулов Бобо2009
женски
Атанасовска Теодора 2005
Наневска Миа2008
Василевска Бисера 2004
Симовска Меланија 2005
Жунгулова Бела2006
машки
Андоновски Горан2008Пливачки ватерполо клуб РАБОТНИЧКИ Скопје
Дејанов Филип2001
Христовски Огнен 2005
Мирчевски Божидар2003
Шмугревски Ѓорѓи2007
женски
Ценевска Михаела2007
Христовска Миа2006
Огњановска Вероника 1999
Павлевска Јана 2002
машки
Младеновски Дамјан2001Академски пливачки клуб СТУДЕНТ Скопје
Сандев Марко 2004
Поп Ацев Евгениј 1988
Стефановски Борјан2004
женски
Аврамовска Марија 2005
Младеновска Ана 2005
Спасова Моника1990
машки
Ѓорговски Емилијан2002Пливачки клуб СТРУГА
Коскоски Марко 2002
Костоски Гаврил2003
Милошевски Стефан1998
Монески Климент2002
женски
Георгиевск Бојана 2002
Карамакоска Елена 2001
Переска Тијана 2004
Митреска Верица1998
Нестороска  Марија 2002
машки
Марковски Гоце 2003Пливачки клуб  ОЛИМПИК Битола
Глаев Кире2006Пливачки клуб ПАРТИЗАН 2012 Штип
Јанков Христијан2004
Киров Иван 2004
Наков Ристе2001
Нашков Смиљан2006
Трајчов Матеј2006
женски
Андоновска Антонија 2005
Ристовска Марија2001
Цоневска Марија 2005
Засевска Вероника 2005
машки
Зотовиќ Лука 2005Пливачки ватерполо мклуб БИСЕР Скопје
Зотовиќ Лука2005
Маниќ Петар2006
Бужаровска Јана 2004
Петковски Гаврил2008Пливачки клуб  ЈУГ Битола
Петковски Михаил2005
Бутален Зеин2006Пливачки клуб ЛИРИЈА Скопје
Енес Сулејмаи2003
Муслиу Мухамед2007
Османи Илир2006
Рамадани Берат 2006
Рамадани Јасин2001
Рамадани Муарем2007
Сулејмани Бесар2004
Зекири Егзон2004