Спортски натпревари

Автомобилистичка федерација на Македонија
Аикидо федерација на Македонија
Македонска алпинистичка федерација
Атлетска федерација на Македонија
Бадминтон федерација на Македонија
Бодибилдинг и фитнес федерација на Македонија
Боксерска федерација на Македонија
Федерација на боречки спортови на Македонија
Велосипедска федерација на Македонија
Веслачка федерација на Македонија
Воздухопловна федерација на Македонија
Македонска вушу федерација
Федерација на гимнастички спортови на Македонија
Национална спортска федерација на глуви на Македонија
Голф федерација на Македонија
Едриличарска федерација на Македонија
Федерација за спорт и рекреација на инвалидите на Македонија – Македонски параолимписки комитет
Кајакарска федерација на Македонија
Карате федерација на Македонија
Македонска традиционална карате федерација
Кјокушинкаи карате федерација на Македонија
Македонска спортско качувачка федерација
Кендо – Иаидо федерација на Македонија
Кик боксинг федерација на Македонија
Федерација на коњички спортови на Македонија
Македонска кошаркарска федерација
Федерација за кревање тегови на Македонија
Македонска крикет федерација
Кугларска федерација на Македонија
Федерација за лизгачки спортови
Мечувалечка федерација на Македонија
Мотоциклистичка федерација на Македонија
Одбојкарска федерација на Македонија
Македонска ориентациона федерација
Федерација на спортски педагози
Федерација за пеливанско борење на Македонија
Пинг – понгарска федерација на Македонија
Федерација на планинарски спортови на Македонија
Пливачка федерација на Македонија
Ракометна федерација на Македонија
Федерација за рекреативен спорт
Македонска риболовна федерација
Самбо федерација на Македонија
Македонска серва федерација
Сквош Федерација на Македонија
Скијачка федерација на Македонија
Македонска спортска стрелачка федерција
Македонска стреличарска федерција
Национална спортска федерација на слепи на Македонија
Сојуз на спортските федерации на Македонија
Македонска таеквондо федерација
Танцова спортска федерација на Македонија
Македонска тениска федерација
Триатлон федерација на Македонија
Универзитетска спортска федерација
Федерација на училишен спорт на Македонија
Фудбалска федерација на Македонија
Хокеарска федерција на Македонија
Џиу-џица федерација на Македонија
Федерација на Република Македонија за бразилска џиу-џица
Џудо федерација на Македонија
Шаховска федерација на Македонија