Македонска Џиу-џица Федерација – Резултати

МИМОЗА ОПЕН 2017 – Херцег Нови

На меѓународниот турнир „Мимоза Опен 2017“ што се одржа на 18.02.2017 година во Херцег Нови, Р. Црна Гора, Македонската џиу-џица Федерација со своите натпреварувачи ги постигна следните резултати:

Прво Место – Златен медал

 1. Катерина Ацевска категорија П.Пионирки +63 кг
 2. Ивана Василева категорија Кадети -57 кг
 3. Христијан Јованов категорија Кадети -81 кг
 4. Ева Димитрова категорија П.Пионирки -48 кг
 5. Кристијан Костов категорија Кадети -60 кг

Второ Место – Сребрен медал

 1. Калин Кирковски категорија М.Пионири -42 кг
 2. Данил Николиски категорија С.Пионири -38 кг

 

Трето Место – Бронзен медал

 1. Дарко Стојановски категорија деца +42 кг
 2. Јаким Колевски категорија деца -34 кг
 3. Зоки Колевски категорија деца -27 кг
 4. Давид Дамовски категорија М.Пиоенри +52 кг
 5. Филип Денков категорија М.Пионири +42 кг
 6. Станислав Грпов категорија С.Пионири -38 кг