Uncategorized

март 20, 2017

Весна Секуловска

  ВЕСНА СЕКУЛОВСКА (Шах) Носител на Национално спортско признание за за освоен сребрен медал на ЕП одржано во Пловдив, Бугарија, 2003г.    
март 20, 2017

Зоран Шоров – борење

ЗОРАНЧО ШОРОВ (Борење) Носител на Национално спортско признание за освоен сребрен медал на ЕП одржано во Велико Трново-Бугарија, 1987г. Зоранчо Шоров роден во Штип на 17 […]
март 20, 2017

Елизабета Чолаковска Шпољариќ

ЕЛИЗАБЕТА ЧОЛАКОВСКА ШПОЉАРИЌ (Куглање) Носител на Национално спортско признание за освоен златен медал на СП одржано во Брно-Чешка, 1982г.
март 20, 2017

Нико Нестор

НИКО НЕСТОР – ин мемориам (Далечинско пливање) Носител на Национално спортско признание за за препливување на Каналот Ла Манш во 1959г.   Нико Нестор е основоположник […]