Uncategorized

март 20, 2017

Мирче Опелоски

МИРЧЕ ОПЕЛОСКИ (Карате) Носител на Национално спортско признание за за освоен златен медал во екипна конкуренција во борби на ЕП одржано во Белград, СФРЈ, во 1978г.
март 20, 2017

Шабан Трстена

ШАБАН ТРСТЕНА (Борење) Носител на Национално спортско признание за освоен златен медал на ЛОИ одржани во Лос Анџелес-САД, 1984г.     Тој е единствениот спортист од […]
март 20, 2017

Бранимир Јовановски

Бранимир Јовановски (Спортско стрелаштво за инвалидизирани лица) Носител на Национално спортско признание за освоен златен медал во дисциплината воздушен пиштол на ПОИ одржани во Барселона-Шпанија, во […]
март 20, 2017

Стојна Вангеловска

СТОЈНА ВАНГЕЛОВСКА (Кошарка) Носител на Национално спортско признание за за освоен сребрен медал со националниот тим во кошарка на СФРЈ на ЛОИ одржани во Сеул-Јужна Кореја, […]